Connect with us

Primăria pune bani deoparte pentru achiziția unei părți din Parcul Elena Doamna

Proiecte publice

Primăria pune bani deoparte pentru achiziția unei părți din Parcul Elena Doamna

În bugetul local pe anul 2022 este alocată o sumă de 2 milioane lei pentru achiziția de bunuri imobile. Suma este dublă față de prevederile bugetului de anului trecut.

Potrivit reprezentanților municipalității, scopul aceste alocări este de a achiziționa o parte din terenul aferent spațiului verde existent la intersecția străzilor Anastasie Panu, Elena Doamna și Grigore Ghica Vodă. Zona este cunoscută public ca Parcul Elena Doamna sau Parcul Ghica Vodă.

Terenurile din parc însumează circa 21.000 mp, mai bine de jumătate din această suprafață fiind în proprietatea privată a circa 15 persoane care au suprafețe cuprinse între 250 și 2.372 mp. Totuși, prețul cerut de către unii proprietari este mult peste ceea ce ar vrea Primăria să ofere.

Terenul public se află în zona vestică a parcului, dar nu toate suprafețele sunt intabulate. Intenția Primăriei este de a completa proprietatea publică cu suprafețe din vecinătate cu scopul ca, ulterior, să fie pus la dispoziția Ministerului Culturii un teren compact în vederea construirii unui sediu pentru Opera Iași.

Încă din 2018, Primăria a susținut că va fi organizat un concurs de soluții pentru amenajarea zonei de 21.000 mp, în parteneriat cu proprietarii privați, dar nici până în ziua de astăzi nu a fost făcut un pas concret în acest sens.

În zona indicată cu roșu sunt mai multe terenuri cu cel puțin 2 proprietari. Scopul schiței este de a arăta unde ar putea fi construit noul sediu al Operei

Proiectul construirii unui sediu al Operei la Iași este inclus într-o strategie a guvernului pentru finanțarea a opt obiective culturale la nivel național. Fondurile sunt deja asigurate prin intermediul unui credit.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top