Connect with us

În sfârșit! PMI amenajează parcări sub pasajul Băncilă

Proiecte publice

În sfârșit! PMI amenajează parcări sub pasajul Băncilă

Primăria a demarat lucrările pentru amenajarea unei noi parcări sub pasajul Octav Băncilă. Este vorba despre zona din Păcurari, imediat după fosta barieră Țigarete. Parcajul din zonă a fost promis de mai bine de cinci ani, de la finalizarea lucrărilor la pasajul Băncilă. An de an, primarul Mihai Chirica a vorbit despre amenajarea locurilor, dar abia zilele trecute și-au făcut apariția echipele Citadin.

Lucrările nu se vor desfășura doar pe zona de sub pasaj, ci și în spatele blocurilor din zonă. Până acum, amplasamentul a fost lăsat de izbeliște de municipalitate, în ciuda faptului că zona este intens circulată: pe timp de ploaie terenul este impracticabil, iar pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil.

Muncitorii Citadin spun că va fi asfaltată inclusiv zona de ieșire din parcare spre str. Străpungerea Silvestru. Deocamdată, nu este clar dacă Citadin va realiza parcări și vizavi, tot sub pasajul Băncilă, pe fosta strada Octav Băncilă.

Recent, Citadin a efectuat și alte lucrări în zonă: după demolarea structurilor care formau pseudo-autogara Real Fresh, compania a asfaltat întreg amplasamentul aflat la doi pași de pasaj (vizavi de zona clădirii Gelsor). Pe acest teren va fi amenajată o substație a Serviciului Județean de Ambulanță, fiind deja prevăzuți bani pentru racord la utilități. Serviciul va funcționa în containere modulare.

Parcarea a fost o sursă permanentă de praf și noroi având în vedere că locatarii din zonă utilizau locurile pentru parcarea autoturismelor.

Amplasamentul de vizavi de terenul unde se efectuează acum lucrări
Amplasamentul de vizavi de terenul unde se efectuează acum lucrări

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top