Connect with us

Încep lucrările de modernizare a fostei închisori din Păcurari

Proiecte publice

Încep lucrările de modernizare a fostei închisori din Păcurari

Primăria Iași a emis autorizația de construire pentru restaurarea clădirii monumente istoric din str. Păcurari 9, imobil aflat vizavi de BCU și care este în proprietatea Universității „Al. I. Cuza” (UAIC).

Potrivit unui raport al municipalității, publicat astăzi, actul de autorizare 254/2020 a fost emis la mijlocul lunii mai. UAIC a atras fonduri europene pentru realizarea investiției. Între timp, UAIC organizat și licitația de execuție a lucrărilor, valoarea contractului fiind estimată la peste 12,5 milioane lei. Inițial, în octombrie 2019, prima licitație a fost anulată, la vremea respectivă valoarea contractului fiind estimată la 10 milioane lei. Ulterior, procedura a fost reluată la suma actualizată.

Recent, UAIC a atribuit contractul, dar, în sistemul național de achiziții publice, procedura apare încă „activă”. La licitație au participat doi ofertanți: Iasicon și Tec Telecom.

Clădirea este cunoscută ca fosta Casă Canano, acum Corpul E al instituției de învățământ superior. În perioada 1830 – 1914, în acest imobil a funcționat o închisoare, conform studiului istoric atașat documentației de atribuire a contractului.

Imobilul a adăpostit, în ultima perioadă, tipografia Universității și săli de curs și seminar. „Întrucât degradările structurale puneau în pericol siguranța utilizatorilor, clădirea a fost abandonată în anul 2009, fiind debranșată de la rețelele de utilități”, se arată în documentația de atribuire aferentă licitației lansate de UAIC, valoarea contractului fiind estimată la peste 10 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top