Connect with us

Investiții de 8 mil. lei pentru amenajarea de noi spații verzi

În total, vor fi refăcuți 12.741 mp de teren neutilizat

Spații verzi

Investiții de 8 mil. lei pentru amenajarea de noi spații verzi

Un proiect european al Primăriei Iași a intrat în faza de pre-contractare. Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a informat municipalitatea că proiectul „Oază de verdeață” este eligibil pentru finanțare.

Proiectul constă în refacerea unor terenuri degradate și amenajarea de spații verzi. Terenurile pe care vor fi făcute amenajările sunt situate pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri pătrați), strada Bradului, nr. 17 A (4.250 metri pătrați), strada Egalității, nr. 27 A (2.519 metri pătrați), strada Butnari, nr. 13 A (1.673 metri pătrați) și strada Romană (1.635 metri pătrați).

Valoarea totală a investiției este estimată la 8.081.887 de lei, cu TVA, iar durata de realizare a proiectului la 28 de luni.

„Urmare a corespondenţei purtată cu AMPOR şi ADRNE s-a recomandat trecerea cheltuielilor cu organizarea de şantier între anumite capitole bugetare, fără a fi afectat bugetul general. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi votat în ședința Consiliului Local de joi, 29 august”, se arată într-o informare a Primăriei Iași pe temă.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional – Axa 4.2 și se intitulează „Oaza de verdeață din cartierul nostru”, fiind un program comunitar de revitalizare a spațiilor publice abandonate sau degradate de mici dimensiuni. În total, vor fi refăcuți 12.741 metri pătrați de teren neutilizat.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top