Connect with us

PMI caută proiectant pentru reabilitarea esplanadei de la Palatul Culturii

Valoarea contractului este de 250.000 lei

Spații verzi

PMI caută proiectant pentru reabilitarea esplanadei de la Palatul Culturii

Primăria a relansat licitația pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a esplanadei din fața Palatului Culturii. Procedurile precedente, cu aceeași temă, au eșuat din lipsă de ofertanți sau din cauza faptului că ofertele nu erau admisibile.

Valoarea estimată a contractului ajunge la peste 250.000 lei. Înainte de vizita Papei Francisc, Primăria a reamenajat spațiul verde din fața Palatului Culturii, în principal fiind vorba despre montarea de gazon. Lucrările instituției au creat controverse după ce municipalitatea a decis, fără o consultare prealabilă, să taie brazii din fața monumentului istoric.

Suprafața ce face obiectul proiectului ajunge la peste 17.300 mp: 14.500 mp constituind esplanada din fața monumentului istoric, iar alți aproape 3.000 mp reprezintă spațiul verde din spatele Palatului Culturii.

Proiectul constă în reamenajarea spațiilor verzi, amenăjări peisagistice, alei pietonale, amplasarea de obiecte de mobilier urban, amenajarea acceselor rutiere pentru trafic ocazional (aprovizionare, intervenții etc.), înființarea unui sistem de iluminat funcțional și ambiental al traseelor și punctelor de interes, instalarea unui sistem Wi Fi, montarea unui sistem de supraveghere video și altele.

În nota conceptuală întocmită de Primărie se precizează că „se va analiza posibilitatea construirii unei parcări subterane”.

Municipalitatea intenționează să amenajeze în zonă și un spațiu pentru organizare de spectacole.

Proiectanții interesați trebuie să depună oferte cel târziu în ziua de 16 septembrie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

To Top