Connect with us

Iorga Business Center: imobil de birouri cu 8 etaje, lângă fostul Bazar

Investiții private

Iorga Business Center: imobil de birouri cu 8 etaje, lângă fostul Bazar

Șefii Conest, prin intermediul unei alte firme, vor construi o clădire de birouri pe bld. Nicolae Iorga, în apropiere de fostul Bazar. Parte din teren a fost cedat de Primăria Iași în cadrul unui schimb perfectat anul trecut. Suprafața terenului este de 1.367 mp, iar 722 mp au fost dați de municipalitate.

Amplasamentul investiției

Proiectul, intitulat „Iorga Business Center”, prevede o clădire cu o suprafață desfășurată de circa 5.500 mp de birouri și servicii. Imobilul va fi deservit de o parcare în subsol, care ar urma să aibă 110 locuri.

Randare inclusă în proiectul de PUZ publicat de Primărie

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), imobilul va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter și 8 etaje (înălțime maximă: 33 metri).

Planșa urbanistică a proiectului

Clădirea va ocupa 60% din teren, pe 30% vor fi făcute alei și carosabil, iar pe 10% spații verzi.

„Având în vedere forma triunghiulară a terenului studiat, amplasamentul este delimitat pe două laturi de drumuri – la sud de bld. Nicolae Iorga și la nord-est de str. Nicolae Iorga – și pe o latură de terenuri construite”, se arată în proiectul de PUZ.

Proiectul este implementat prin intermediul firmei Iorga Business Center, companie înființată în vara anului trecut. Asociați sunt Viorel Cosma și Ioan Melinte, alături cele două firme pe care aceștia le controlează (Conest și Media Rom Group).

Continue Reading

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top