Connect with us

Bucium: Încă opt tronsoane de bloc în apropiere de rond

Investiții private

Bucium: Încă opt tronsoane de bloc în apropiere de rond

Consiliul Local (CL) va da undă verde unui nou proiect imobiliar propus pentru zona Bucium. Investiția constă într-un ansamblu rezidențial pe un teren de circa 8.000 mp, suprafață care aparține companiei Graniti Design SRL.

Terenul se află peste stradă de primul ansamblu de vile din Bucium (construit de actualul viceprimar Radu Botez)

Proiectul a fost inițiat acum câțiva ani, încă din 2017 a fost pus în dezbatere un plan urbanistic. Forma în care va fi aprobat săptămâna viitoare de CL este similară cu cea din 2017 – în ambele variante figurează 11 tronsoane de bloc – dar regimul de înălțime diferă (în 2017 toate blocurile erau cu 3 etaje, acum sunt tronsoane și cu 2 etaje), iar amplasarea imobilelor era ușor diferită. Cel mai probabil, ansamblul va însuma circa 100 de apartamente.

Accesul auto la amplasament este asigurat din șos. Bucium, terenul pe care este propusă investiția fiind la circa 500 metri de rond. Proiectul a fost contestat de numeroși vecini – zona este în special una de case. Contestațiile au vizat regimul de înălțime, aglomerarea zonei sau posibile alunecări de teren. În schimb, investitorul a răspuns că are toate avizele în regulă de la instituțiile de resort, astfel că Primăria a reluat fără probleme procesul de autorizare.

Planșa urbanistică care figurează în proiectul de hotărâre ce urmează să fie aprobat de către consilierii locali

După aprobarea proiectului în ședința din 31 august, investitorul va putea solicita emiterea autorizației de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top