Connect with us

Aerostar începe activitatea la centrul de mentenanță a avioanelor civile

Investiții private

Aerostar începe activitatea la centrul de mentenanță a avioanelor civile

Aerostar va deschide, pe 1 septembrie, centrul de mentenanță a avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, hangar ce a fost construit la Aeroportul Internațional Iași.

Hangarul destinat mentenanței avioanelor civile este construcția pe structură metalică cu cea mai mare deschidere ridicată până acum în țara noastră, conform Consiliului Județean, autoritatea tutelară a aeroportului.

În septembrie 2017, conducerea CJ și cea a Aerostar S.A. Bacău au semnat contractul de concesiune pentru suprafața de 16.000 mp pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevență anuală de 10.500 de Euro, teren pe care Aerostar a construit hangarul pentru mentenanța avioanelor civile.

Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială.

„Putem spune, fără să greșim, că Iașul va reprezenta de acum un punct important pe harta aeronauticii. Este o investiție mare, care a condus la crearea a cel puțin 150 de locuri de muncă. Începerea activității acestui nou centru de mentenanță pe aeroportul ieșean va atrage și noi companii de zbor care vor putea opera la rândul lor aici. Îmi doresc o colaborare cât mai îndelungată între Consiliul Județean și Compania Aerostar și îi asigur pe reprezentanții firmei de tot sprijinul în ceea ce privește dezvoltarea proiectului, deoarece, trebuie să vedem această investiție ca pe o oportunitate pe termen lung pentru județul nostru”, a declarat șeful CJ Iași, Maricel Popa, citat într-un comunicat al administrației județene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top