Connect with us

Aerostar estimează că va asigura mentenanța la 30 de avioane anual la Iași

Investiții private

Aerostar estimează că va asigura mentenanța la 30 de avioane anual la Iași

Compania băcăuană Aerostar va asigura mentenanță și reparații la 30 de avioane civile în fiecare an la hangarul recent inaugurat la Aeroportul Iași. Informația apare în autorizația de mediu obținută de companie, consultată de APIX.ro. În actul de avizare sunt detaliate și tipurile de lucrări pe care le face Aerostar.

Compania a obținut autorizația de mediu la sfârșitul lunii septembrie, la scurt timp după ce au fost finalizate lucrărilor. „Activitatea specifică desfășurată este întreținerea de bază și la linie a aeronavelor comerciale de tip Boieng 737 Clasic, Boeing 737 Next Generation, Airbus A 318, 319, 320 și 321”, se arată în autorizația de mediu.

Ce activități se vor desfășura la hangarul de la aeroport:

  • verificări zilnice, săptămânale și de tranzit
  • lucrări de întreținere programastă a sistemelor aeronavei – inspecții exterioare și interioare, inspecții detaliate, inspecții speciale detaliate, servicing inclusiv lubrifiere, verificări funcționale și verificări operaționale – aferente controalelor efectuate la diverse intervale (4 luni și 20 luni), dezvoltate de către fiecare operator în cadrul programului său de întreținere
  • lucrări de prevenire a coroziunii – inspecții, depistare, înlăturare și măsuri de prevenire
  • lucrări aferente programului de prevenire și control al coroziunii aplicat principalelor elemente de structură ale aeronavei
  • heavy maintenance – inspecții structurale
  • înlocuiri de componente
  • implementare directive de navigabilitate și buletine service aplicabile
  • inspecții boroscopice motor
  • lucrări de întreținere „out of phase”
  • investigare și remedieri defecte

„Camera de întreținere este dotată cu strung, freză, mașină de rectificat, utilizate pentru reparațiile de structură. În cadrul atelierului de reparații scaune se efectuează reparații la scaune și înlocuiri de piese. (…) Atelierul de pregătire compozite are în dotare mașini de găurit, polizor, instalație de exhaustare, în vederea pregătirii pieselor care vor fi reparate în Atelier reparații compozite. Atelierul de reparații compozite este locul în care se desfășoară totalitatea operațiilor de reparație pentru componente demontate de avion. Incinta atelierului de reparații compozite este separată fizic de incinta hangarului de întreținere aeronave”, se arată în autorizația de mediu.

În același act de avizare se mai precizează că, anual, Aerostar va întreține până la un număr de 30 de avioane civile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top