Connect with us

O nouă afacere care este transferată de la tată la fiu: firma care repară avioane la Iași va avea un alt șef în 2024

Utile

O nouă afacere care este transferată de la tată la fiu: firma care repară avioane la Iași va avea un alt șef în 2024

Aerostar Bacău va avea, de la 1 martie 2024, o nouă conducere: directorul general Grigore Filip va preda ștafeta fiului său (Alexandru), după ce a condus compania mai bine de două decenii. Firma băcăuană are o prezență importantă la Iași: execută lucrări de mentenanță la aeronave la hangarul construit lângă Aeroport.

Potrivit unui comunicat al companiei, decizia de înlocuire a actualului director va fi luată pe 22 februarie, când avea loc adunarea generală a acționarilor. Inițial, mandatul lui Alexandru Filip va fi până pe 10 iulie 2024. El va conduce compania alături de Doru Damaschin (director financiar).

În anul 2022, Aerostar a avut o cifră de afaceri de aproape 500 milioane lei și un profit pe măsură: peste 90 milioane lei, în condițiile în care compania are 1.600 de angajați. Asociatul majoritar este Iarom (71%), companie care este deținută, în cote egale, de Grigore Filip, Mihail Toncea și Doru Damaschin. Filip ocupă funcția de director general din 1998, iar fiul său se află deja în conducerea companiei (director ajunct), în condițiile în care și studiile urmate de acesta sunt în domeniul de activitate ale firmei.

Un alt asociat al Aerostar este compania Evergent Investment SA (15%). Această firmă este și ea prezentă la Iași, având în pregătire proiectul rezidențial Everland din zona Iasitex, o investiție care se va ridica la 90 milioane euro.

Hangarul Aerostar de la Iași a fost deschis în toamna anului 2020. În perioada 2020 – 2022, cifra de afaceri a Aerostar a crescut cu aproape 60%.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top