Connect with us

Lista noilor restricții: ce localități din județ sunt afectate

Utile

Lista noilor restricții: ce localități din județ sunt afectate

Guvernul a aprobat joi o hotărâre prin care s-au impus noi restricții în ceea ce privește mobilitatea și comerțul la nivel național, în funcție de gradul de infectare din localități. Noile restricții au intrat în vigoare din 28 martie.

În județul Iași, unele localități sunt deja afectate de aceste restricții: Aroneanu (6,16), Rediu (5,91), Valea Lupului (5,2), Miroslava (4,76), Roșcani (5,74) – toate aceste comune au o rată de infectare de peste 4 cazuri la 1.000 de locuitori, conform raportărilor autorităților. Începând cu acest prag, autoritățile au instituit noile restricții.

Alte localități care se apropie de pragul de 4 sunt: Bârnova (3,90), Holboca (3,2) și Probota (3,05).

  • Municipiul Iași avea, duminică, o rată de infectare de 3,69. Având în vedere tendința de creștere din ultima perioadă, este destul de probabil trecerea pragului de 4 cazuri la o mie de locuitori în perioada imediat următoare (posibil la mijlocul săptămânii viitoare). Informații despre rata pe fiecare localitate pot fi consultate la ACEST LINK.

APIX.ro vă prezintă integral lista restricțiilor, iar modelele de declarații pot fi descărcate la finalul articolului:

  • În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00—5,00, cu câteva excepții (cele care figurează în declarația ce trebuie prezentată autorităților)
  • În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00—5,00, cu câteva excepții (cele care figurează în declarația ce trebuie prezentată autorităților)
  • Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00.
  • Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00—18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.
  • Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00—18,00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori.
  • Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
  • Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

Modelele de declarație pot fi descărcate de la următoarele linkuri:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top