Connect with us

Lista primelor blocuri din Iași care vor fi reabilitate cu bani PNRR

Blocul „Carmen” de pe bld. Independenție este pe listă

Proiecte publice

Lista primelor blocuri din Iași care vor fi reabilitate cu bani PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat Primăria Municipiului Iași că a semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de peste cinci milioane de euro, a unui proiect de reabilitare termică a cinci blocuri din oraș, anunță Primăria într-un comunicat.

De cealalată parte, primarul Mihai Chirica va semna la rândul său acest contract în cursul săptămânii viitoare. Investiția are o valoare totală de 21.493.492,74 lei, fără TVA, respectiv 25.577.256,36 lei, cu TVA, va fi finanțată prin PNRR – Componenta 5 „Valul Renovării” – Operațiunea A3 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale” și presupune lucrări la următoarele imobile.

Lista blocurilor care vor beneficia de fondurile PNRR:

  • blocul S4 din strada Ciurchi nr. 109 A;
  • blocul „Carmen” din bulevardul Independenței nr. 2;
  • blocul Z4 din bulevardul Nicolae Iorga nr. 30;
  • blocul D2 din strada Oancea nr. 34;
  • blocul B3 din bulevardul Ștefan cel Mare nr. 4

„După cum v-am informat, am obținut deja prin PNRR o finanțare totală de circa 184 de milioane de lei, adică peste 37 de milioane de euro, pentru proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică atât la unități de învățământ preuniversitar, cât și la blocuri de locuințe, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri. Avem și alte proiecte depuse și vă vom ține la curent pe măsură ce acestea sunt aprobate și semnate”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat în comunicatul municipalității.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top