Connect with us

Lucrări de cadastru gratuit pentru 75 de localități din județul Iași: contractele vor fi semnate din aprilie

Sursă foto: TimpOnline.ro

Local

Lucrări de cadastru gratuit pentru 75 de localități din județul Iași: contractele vor fi semnate din aprilie

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 75 eligibile de la nivelul județului, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Cele 75 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 12.000.000 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Iași, începând din data de 01.04.2024

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Iași trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanțare.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Iași.

În prezent, din totalul de 98 de UAT-uri din județul Iași, au fost cadastrate în proporție de sută la sută o comună (Golăiești), iar în alte 71 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Sursa: comunicat de presă al OCPI Iași

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top