Connect with us

Maricel Popa: „Eșec după eșec adună conducerea PNL a Consiliului Județean” [P]

Advertorial

Maricel Popa: „Eșec după eșec adună conducerea PNL a Consiliului Județean” [P]

„Eșec după eșec adună conducerea PNL a Consiliului Județean Iași. Cel mai recent: Tribunalul Iași a respins cererea de înregistrare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Iași Infrastructură”. Este a doua oară când instanțele ieșene refuză acordarea personalităţii juridice, strict din vina șefilor CJ Iași.

Consecințele sunt deosebit de grave deoarece rolul acestei asociații este extrem de important. Ar urma să gestioneze proiecte importante pentru transportul rutier. Câteva exemple, investiții cifrate la zeci de milioane de euro, acum complet blocate: varianta de ocolire a orașului Hârlău, drum de legătură A8 – Lețcani Vest – centura Iașului și drum Vaslui – laşi – A8.

Șefii PNL ai Consiliului Județean Iași sunt extrem de competenți când vine vorba să găsească explicații sau să identifice vinovați, alții decât ei. Însă, în acest caz, nu au nicio scuză.

În celălalt capăt de țară, la Bihor, un alt liberal demonstrează simplu că se pot face lucruri importante. Simpla răsfoire a paginii de Facebook a președintelui Consiliului Județean Bihor arată situația șantierelor, în fotografii și texte scurte. Dintre titluri: „Centura Nojorid, în lucru”, „Centura Oșorhei, în lucru”, „Podurile de pe centura Aleșd se apropie de finalizare”, „Stadiul lucrărilor la centura Beiuș”. O rețea de centuri radiale din Zona Metropolitană a Oradiei cu multiple scopuri: circulație fluentă, reducerea poluării, scăderea numărului accidentelor, dar și constituirea de noi puncte de dezvoltare.

Așa ar trebui și în județul Iași. Localitățile Podu Iloaiei, Miroslava, Lețcani sau Ciurea să aibă soluții concrete pentru descongestionarea traficului spre și dinspre municipiul Iași. În campanie, liberalii ieșeni au promis, dar nu au făcut nimic concret.

Alt exemplu, tot legat de infrastructură: pe 22 martie, s-a semnat contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce leagă județele Bihor, Cluj și Alba în zona Munților Apuseni. Valoarea: 110 milioane lei, bani din Planul Național de Redresare și Reziliență. Traseul are o lungime de 227 km piste de biciclete.

Proiectul similar de la Iași nu a primit finanțare, fiind notat cu unul dintre cele mai mici punctaje. Costel Alexe l-a făcut praf.

Concluzia este una tristă: gargara lui Costel Alexe afectează în rău calitatea vieții tuturor ieșenilor. În dicționarul limbii române, în dreptul cuvântului „incompetent” ar trebui pusă fotografia liberalului Costel Alexe. Că și-așa îi place să se pozeze oriunde și oricât..” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Advertorial

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top