Connect with us

Ministerul Sănătății face un nou pas pentru autorizarea lucrărilor la Spitalul Regional din Iași

Proiecte publice

Ministerul Sănătății face un nou pas pentru autorizarea lucrărilor la Spitalul Regional din Iași

Ministerul Sănătății mai face un pas pentru obținerea autorizației de construire în cazul proiectului de amenajare a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași. Autoritatea centrală a solicitat (și obținut) eliberarea certificatului de urbanism de la Primăria Iași. SRU va fi construit în zona Moara de Vânt.

Solicitarea MS vine la aproape 6 luni de la semnarea contractului de finanțare europeană prin care SRU Iași a accesat prima parte a fondurilor necesare, respectiv 50 milioane euro din cele 470 milioane euro la cât este evaluată investiția.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru SRU a fost aprobat încă din luna martie 2018 de plenul Consiliului Local. Față de celelalte două proiecte asemănătoare din țară (spitalele din Cluj și Craiova), cel de la Iași continuă să fie în cea mai avansată etapă de implementare.

„SRU Iași este un complex de construcții pe 7 niveluri, inclusiv subsolul, parterul și cinci etaje superioare. Va avea o parcare subterană independentă, cu două etaje, care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 148.885 mp, iar amprenta clădirii este de 27.340 mp. Suprafața totală utilă a clădirii este de 70.108 mp (nu sunt incluse spații tehnice, zone de circulație majoră și suprafața pentru extinderea ulterioară în subsol)”, se arată într-un document al MS cu privire la SRU Iași.

În prezent, MS desfășoară procedura de licitație pentru proiectarea lucrărilor, contract în valoare estimată de aproape 70 milioane lei. MS a stabilit ca termen 15 iulie pentru evaluarea candidaturilor din partea firmelor, dată după care va anunța ce companii se califică să depună oferte și, ulterior, va avea loc, licitația efectivă.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top