Connect with us

CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea drumului Tg Frumos – Botoșani

Proiecte publice

CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea drumului Tg Frumos – Botoșani

Compania de administrare a infrastructurii rutiere a anunțat că a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului Tg Frumos – Botoșani. Contractul fusese atribuit încă de acum două luni, dar CNAIR a semnat abia miercuri actele cu constructorul.

Licitația a fost câștigată de către asocierea Aqua Parc – Mavgo Holding – Vahostav – Trameco, firmele urmând să încaseze aproape 270 milioane lei, fără TVA. Fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeană. Primele 5 luni ale contractului sunt dedicate proiectării lucrărilor, iar alte 24 luni reprezintă efectuarea efectivă a modernizării.

În procedura de licitație au fost implicate nu mai puțin de 36 de firme prin intermediul a trei asocieri. Câștigătorul este un om de afaceri care, potrivit presei centrale, este apropiat de PSD.

Drumul are o lungime de aproape 72 km. Durata contractului este de 29 luni, din care 5 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie. Pe teritoriul județului Iași vor fi reabilitați 33 km, iar în Botoșani 39 km.

Compania Aqua Parc, liderul asocierii câștigătoare, este condusă Gheorghe Vlasie, om de afaceri care este un apropiat al șefului PSD Neamț, Ionel Arsene. Pe vremea guvernării PSD, firma a devenit abonată la contracte publice: de exemplu, în anul 2018 a înregistrat un profit de 16 milioane lei, cifră de afaceri de 84 milioane lei și un număr mediu de 160 angajați.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top