Connect with us

MVA: PNRR este o șansă unică pentru începerea lucrărilor la A7 și A8

Mișcări civice

MVA: PNRR este o șansă unică pentru începerea lucrărilor la A7 și A8

Asociația „Moldova vrea autostradă” (MVA) consideră că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă o șansă unică pentru regiunea Moldovei de a vedea demarate primele lucrări de construcții la două proiecte majore de infrastructură rutieră, respectiv autostrăzile A7 şi A8.

Potrivit unui comunicat al MVA, includerea capetelor din sectorul montan al autostrăzii A8 (Ungheni – Iași – Târgu Mureș) în PNRR, precum și a unor tronsoane din autostrada A7 autostrada A7 Ploieşti – Bacău – Paşcani reprezintă un semnal pozitiv că regiunea de Nord-Est a țării va beneficia în sfârșit de fonduri concrete pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, atât de necesară pentru revigorarea economică și socială a acestei zone.

„Considerăm că prin criteriile stricte impuse prin PNRR cu privire la anul 2026 ca termene de finalizare a acestor lucrări vom putea vedea concretizate cele două proiecte, iar noile autostrăzi să respecte principiul european Do not significant harm (impact minim pe mediul înconjurător) prin amenajarea de stații de încărcare pentru mașini electrice, crearea de perdele forestiere şi alte măsuri prietenoase cu natura”, se arată în comunicatul MVA.

Reprezentanții asociației și-au exprimat speranța că instituțiile europene vor răspunde pozitiv propunerii făcute de Executivul român și vor accepta argumentele pentru finanţarea celor două proiecte de infrastructură în forma finală a PNRR.

  • „Suntem conştienţi şi subliniem faptul că autostrada A8 are nevoie de fonduri mult mai consistente pentru a se înfăptui în integralitatea sa, iar în acest sens asociația noastră va face toate demersurile pentru ca finalizarea implementării să fie realizată prin POT 2021 – 2027. Reamintim faptul că autostrada A8 face parte din rețeaua principală TEN-T CORE a Uniunii Europene (ceea ce o face prioritară pentru UE) și că este propusă a realiza prin Master Planul General de Transport al Guvernului României” – MVA

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top