Connect with us

Noi alocări de la bugetul de stat pentru aeroporturi: la Iași vor ajunge 6,5 mil. lei

Local

Noi alocări de la bugetul de stat pentru aeroporturi: la Iași vor ajunge 6,5 mil. lei

Iașul se numără printre cele 7 aeroporturi din țară care vor primi fonduri de la bugetul de stat în contextul pandemiei Covid-19. Potrivit unui ordin consultat de APIX.ro, la Iași vor ajunge 6,5 milioane lei, în timp ce Clujul și Timișoara vor primi fiecare câte 9 milioane lei.

Alte alocări vor fi la Sibiu (6,6 mil. lei), Craiova (8,7 mil. lei), Bacău (7,9 mil. lei) și Suceava (3,7 mil. lei). În total, alocările bugetare trec pragul de 51 milioane lei, iar banii vor fi livrați, cel mai probabil, până la sfârșitul acestui an.

„Traficul aerian a înregistrat o scădere semnificativă în anul 2020 comparativ cu anul 2019, în timp ce, pentru anul 2021, scenariile optimiste de evoluție a traficului aerian în România, elaborate de EUROCONTROL, prevăd un nivel al traficului reprezentând 44 – 51% din traficul din anul 2019, urmând ca nivelul traficului din anul 2019 să fie atins abia în anul 2024. Scăderea traficului aerian, cumulată cu un proces foarte lent de revenire la nivelul anului 2019, are un impact negativ semnificativ asupra veniturilor aeroporturilor din România, care au înregistrat în anul 2019 un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, punând în pericol menținerea acestora în stare operațională pe termen scurt, în lipsa unor măsuri de ajutor de stat”, se arată în proiectul de ordin consultat de APIX.ro.

Consultă proiectul Ministerul Transporturilor

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top