Connect with us

PESA va livra ultimul tramvai la Iași până la sfârșitul anului: în total, 16 vehicule au fost achiziționate

Local

PESA va livra ultimul tramvai la Iași până la sfârșitul anului: în total, 16 vehicule au fost achiziționate

Producătorul polonez PESA își va onora întreg contractul cu Primăria Iași până la sfârșitul acestui an: cel de-al 15 vehicul a ajuns în weekend la Iași, iar ultimul tramvai va fi transportat în Capitala Moldovei până la finalul lunii decembrie. Fiecare vehicul a costat circa 2 milioane euro, banii fiind asigurați de Uniunea Europeană, în urma unei licitații desfășurate de Ministerul Dezvoltării.

În prezent, 14 tramvaie PESA sunt în circulație la Iași, ultimul vehicul ajuns fiind acum în teste. Producătorul polonez a început livrările în luna august 2021, în condițiile în care contractul a fost încheiat în aprilie 2020. În schimb, contractul de furnizare pentru celelalte 16 tramvaie, contractate de Primărie la producătorul turc Bozankaya, are întârzieri: acordul a fost semnat încă din noiembrie 2019, dar livrările au început abia în septembrie 2021, toate vehiculele urmând să ajungă la Iași pe parcursul anului 2022.

Cele mai multe vehicule noi au fost mobilizate de CTP pe rute aglomerate, în special pe traseul 9 (CUG – Copou). În schimb, deși în contract se prevedea și scoaterea vehiculelor pe traseul 7 (Canta – Baza 3), până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

Amintim că, până la finalul anului 2022, în depoul și garajul CTP vor intra:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top