Connect with us

Oficial: Primăria a semnat contractul cu PESA/Când ajung tramvaiele

Noile tramvaie vor ajunge la Iași în 22 luni

Proiecte publice

Oficial: Primăria a semnat contractul cu PESA/Când ajung tramvaiele

Primăria a semnat contractul de furnizare a 16 tramvaie de către producătorul polonez PESA. Investiția ajunge la 34 milioane euro, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. În acest caz, licitația a fost organizată de către Ministerul Dezvoltării în numele municipiului Iași.

APIX.ro a anunțat recent că va avea loc semnarea contractului

Amintim că, anul trecut, municipalitatea a semnat un alt contract care pentru 16 tramvaie, de data aceasta cu producătorul turc Bozankaya, în urma unei licitații organizate de Primărie. În acest caz, valoarea totală a investiției, finanțată tot cu fonduri europene, ajunge la 35 milioane euro.

Tramvaiul ofertat de Bozankaya la Iași

În ambele situații, tramvaiele trebuie livrate la Iași în cel mult 22 de luni, respectiv cel târziu în anul 2023, altfel există riscul pierderii fondurilor UE. Primul lot de tramvaie, probabil din Turcia, este așteptat la Iași spre sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor. În cazul tramvaielor PESA, cel mai devreme un tramvai ar putea ajunge în toamna anului viitor.

Tramvaiul ofertat de PESA la Iași

Consilierii locali vor avea joi, 30 aprilie, pe ordinea de zi a unei ședințe ordinare un proiect care prevedere modernizarea depoului Dacia, o investiție estimată la 13,5 milioane euro și pe care Primăria vrea să o finanțeze dintr-un credit contractat la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). La depoul Dacia, după modernizare, ar urma să fie garate toate cele 32 de tramvaie noi, dar și cele 44 de autobuze electrice, dacă acestea din urmă vor mai fi achiziționate. Ministerul Dezvoltării a lansat două licitații pentru autobuze, dar una dintre ele (pentru 24 de autobuze) a fost anulată, iar despre cealaltă sunt așteptate vești în luna iunie 2020.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top