Connect with us

PMI va semna contractul pentru 16 tramvaie PESA

Tipul tramvaiului ofertat de PESA la Iași

Trafic

PMI va semna contractul pentru 16 tramvaie PESA

Primăria Iași va semna în perioada următoare contractul de livrare a 16 tramvaie cu producătorul polonez PESA. Având în vedere pandemia Covid-19, contractul va fi semnat online (electronic) între cele două părți.

Licitația a fost inițiată, organizată și atribuită în februarie 2020 de către Ministerul Dezvoltării în numele Municipiului Iași. Fondurile sunt asigurate prin intermediul unui program de finanțare europeană. Conform parteneriatului dintre Minister și Primăria Iași, semnarea contractului de livrare intră în sarcina exclusivă a municipalității ieșene.

Primarul Mihai Chirica a declarat că între Primărie și PESA a avut loc corespondența prealabilă semnării contractului, varianta draft a acordului fiind agreată de ambele părți și urmează, în câteva zile, ca acest contract să fie semnat.

Tramvaiele PESA care vor fi livrate Iaşului vor avea o lungime de 30 metri şi o serie de dotări care nu există astăzi la vehiculele din parcul auto al CTP. În primul rând, toate tramvaiele vor avea aer condiţionat.

În acelaşi timp, vehiculele vor fi dotate cu instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior.

Amintim că Primăria a semnat, anul trecut, un alt contract de furnizare tot pentru 16 tramvaie, în urma unei licitaţii organizate, de data aceasta, de municipalitatea ieşeană. În acest caz, contractul a fost semnat cu producătorul Bozankaya (Turcia), iar tramvaiele sunt deja în producţie.

Primul astfel de vehicul este aşteptat să ajungă la Iaşi spre sfârşitul acestui an sau la începutul anului următor.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top