Connect with us

Bozankaya va livra Iașului 16 tramvaie

Trafic

Bozankaya va livra Iașului 16 tramvaie

Turcii au câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi. Bozankaya şi-a adjudecat toate cele trei loturi, având un preţ mai competitiv decât polonezii de la PESA, scrie „Ziarul de Iași”.

Este vorba despre licitaţia organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia fiind finanţată prin intermediul fondurilor europene. În total, municipalitatea a estimat costuri totale de 142 milioane lei (fără TVA), iar Bozankaya, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, a avut o ofertă de 140,9 milioane lei.

În acest an, Bozankaya și-a adjudecat o licitație similară și la Timișoara, tot pentru livrarea a 16 tramvaie.

Raportul de atribuire a licitaţiei Iașului este datat 22 octombrie şi, cel puţin până pe 1 noiembrie, nu existau informaţii despre o eventuală contestaţie, astfel că Primăria ar putea zilele următoare să continue procedura prin semnarea contractului de livrare.

Licitaţia a fost lansată de către municipalitate la sfârşitul lunii iunie 2019, iar ofertele au fost deschise două luni mai târziu. Spre diferenţă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) are în desfăşurare o altă achiziţie în numele Iaşului, tot pentru furnizarea a 16 tramvaie, dar anunţarea rezultatelor este mult întârziată: procedura a fost lansată în ianuarie 2019, iar până în prezent nu a fost comunicat câştigătorul.

În context, amintim că o singură firmă participă la licitaţia MDRAP, respectiv PESA.   În cazul procedurii organizate de către Primăria Iaşi, municipalitatea va achiziţiona tramvaie cu o lungime minimă de 26 metri.

„Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 230 calatori, dintre care minim 30 pe scaune fix, nerabatabile. (…) Scaunele pentru călători vor fi singulare şi nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic“, se arată în caietul de sarcini întocmit de Primăria Iaşi.

De asemenea, vehiculele vor trebui echi­pate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire specifică sezonului rece, sistem de numărăre a călăto­rilor, instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică şi informatică pentru echipamentele de ticketing şi altele. În ceea ce priveşte livrarea primul tramvai la Iaşi, un termen optimist ar fi spre sfârşitul anului viitor, dar, cel mai probabil, vehiculele vor începe să fie livrate la Iaşi începând cu anul 2021. 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top