Connect with us

Două intersecții din Iași vor fi semaforizate

Trafic

Două intersecții din Iași vor fi semaforizate

Primăria pregăteşte semaforizarea a două noi intersecţii. În acest sens, plenul Consiliului Local (CL) va aproba două proiecte de hotărâre în şedinţa care se va desfăşura joi, 31 octombrie.

Primul dintre acestea face referire la semaforizarea intersecţiei Calea Chişinăului – bld. Metalurgiei. Investiţia se ridică la peste 220.000 lei (inclusiv TVA) şi vizează montarea a 15 corpuri de semafor şi a celorlate instalaţii necesare.

„Având în vedere că în dreptul intersecţiei este amplasat Liceul Teoretic Waldorf, conducerea liceului cât şi numeroşi părinţi au solicitat semaforizarea acestei intersecţii pentru a spori gradul de siguranţă a elevilor în momentul când aceştia traversează strada“, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în plen.

Cealaltă intersecţie avută în vedere de Primărie este podul Metalurgiei (bld. Metalurgiei – bld. Chimiei). În acest caz, investiţia se ridică la peste jumătate de milion de lei (inclusiv TVA) şi constă în montarea a peste 30 de corpuri de semafoare şi instalaţiilor aferente.

Primăria a explicat că semaforizarea de la podul Metalurgiei a fost iniţiată în urma numeroaselor solicitări venite de la cetăţeni. Comisia de circulaţie a Primăriei şi Poliţia Rutieră au avizat deja amplasarea semafoarelor.

În ambele situaţii, termenul de execuţie a proiectelor a fost stabilit la 6 luni.

Sursa: Ziarul de Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top