Connect with us

Noul PUG: dezbaterea pe mediu va avea loc pe 17 aprilie

Utile

Noul PUG: dezbaterea pe mediu va avea loc pe 17 aprilie

Municipalitatea a anunțat, în sfârșit, data pentru dezbaterea pe raportul de mediu aferent noului Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului. Documentul strategic a fost finalizat încă din anii 2011 – 2012, dar autoritățile locale au tergiversat aprobarea lui. Cea mai nouă variantă datează din decembrie 2016, în ultimul an fiind aduse modificări doar în ceea ce privește zonele protejate ale Iașului.

„Documentele (noul PUG și raportul de mediu, n.r.) pot fi consultate la sediul Primăriei Municipiului Iași, bd. Ștefan cel Mare 10, Direcția Arhitectură și Urbanism, zilnic, de luni până vineri, între 8.00 – 16.00 și la sediul APM Iași din Iași – Calea Chișinăului 43, în zilele de luni – joi, între orele 8.00 – 16.30 și vineri între orele 8.00 – 14.00”, se arată în anunțul publicat de Primărie.

Toate persoanele interesate pot trimite comentarii și propuneri scrise la cele două instituții până pe 16 aprilie, urmând ca, a doua zi, pe 17 aprilie, de la ora 14.00, la sediul PMI, să aibă loc dezbaterea publică.

În mod normal, noul PUG ar trebui aprobat cel mai târziu în luna decembrie 2018. Dacă nu va fi respectat acest termen, construcțiile la Iași vor fi aprobate doar în urma unui regulament general de urbanism.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top