Connect with us

Noul sediu al Primăriei a primit undă verde de la Comisia de urbanism

Proiecte publice

Noul sediu al Primăriei a primit undă verde de la Comisia de urbanism

Proiectul unui nou Centru administrativ pentru municipalitatea locală a primit aviz favorabil într-o ședință ad-hoc a Comisiei de urbanism.

La începutul acestui an, Primăria a actualizat planșele urbanistice, iar proiectul în etapa de consultare publică, pe 13 februarie fiind programată și o dezbatere.

Suprafața care face obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) ajunge la aproape 12.200 mp. Principalul corp de clădire ar urma să aibă o înălțime de 25 metri și un regim cu două niveluri în subsol, parter, 3 etaje și un patrulea etaj parțial. Potrivit proiectului de PUZ, suprafața alocată spațiilor verzi este mai mică de 30% din teren.

Centrul administrativ ar urma să fie format din cel puțin trei corpuri de clădire, cel mai înalt fiind în curtea actualului sediu. Principalul corp va fi în zona clădirii actualului Centru de informare pentru cetățeni, iar celelalte două corpuri, peste stradă, la parcarea existentă. Proiectul prevede o legătura supraterană între corpuri, după cum se poate observa din macheta publicată mai sus.

„Accesul auto în zona studiată se va realiza din strada Mănăstirea Dancu, strada Sfântul Sava, strada Costache Negri și din strada nou propusă. De asemenea, circulație auto va rămâne și aleea auto din spatele imobilelor de locuințe colective aliniate la strada Costache Negri. Ocazional se va putea accede și din Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și din strada Agatha Bârsescu pentru intervenții de urgență. Accesul pietonal se va realiza din strada Agatha Bârsescu, de pe Esplanada Teatrului Național Vasile Alecsandri și din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Strada Agatha Bârsescu și strada Maestul Ion Baciu sunt propuse să devină străzi pietonale”, se arată în proiectul de PUZ.

Proiectul de PUZ prevede amenajarea a 350 de locuri de parcare, toate în subteran.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top