Connect with us

Supracontractare pe POR: bani UE pentru Iași – Dancu, VeloCity și e-ticketing

Proiecte publice

Supracontractare pe POR: bani UE pentru Iași – Dancu, VeloCity și e-ticketing

Guvernul va suplimenta fondurile pe trei axe prioritare din cadrul Programului Operațional Regional. Printre acestea se numără și axa 4, așa-numita „axă a mobilității”. Vestea este una bună pentru Iași întrucât Primăria avea trei proiecte pe lista de „rezervă” care nu au primit inițial finanțare: reabilitarea infrastructurii Iași – Dancu, stații automate de biciclete și sistem de e-ticketing.

Inițial, Primăria pregătise pentru ședința de mâine a Consiliului Local (CL) un proiect de hotărâre pentru contractarea unui credit în sumă de 17 milioane euro. Banii erau prevăzuți pentru finanțarea Iași – Dancu.

Ulterior, municipalitatea a retras proiectul de pe ordinea de zi, cel mai probabil în contextul în care semnarea contractului de finanțare europeană pentru Iași – Dancu se va produce rapid. Licitația de lucrări a fost organizată anul trecut, iar singurul ofertant a fost Conest, constructor cu care, probabil, Primăria va semna contractul de lucrări.

„A apărut o instrucţiune a autorităţii de management conform căreia se supracontractează în întregime axa 4 (axă unde a fost depus proiectul Iaşi – Dancu, n.r.), pe axa 10 şi pe axa 13. Prin această supracontractare pe axa 4, pentru că s-a acceptat să se supracontracteze toate proiectele din listă, se depăşeşte limita iniţială şi inclusiv proiectul Dancu de care ziceţi dvs. va fi finanţat cu suma totală, conform regulii, Primăria va trebui să cofinanţeze cu 2%”, a spus directorul Vasile Asandei, într-o declarație acordată „Ziarului de Iași”.

Primăria are trei proiect pe axa 4 „în așteptare”: Iași – Dancu (cu o valoare totală de circa 22 milioane euro), stații automate de închiriere a bicicletelor (4,7 milioane euro) și sistem de e-ticketing în transportul public local (2,7 milioane euro). Inițial, Iașul a avut avut alocată pe axa 4 o sumă de 47 milioane euro. La acești bani vor fi adăugate fondurile nerambursabile aferente celor trei proiecte menționate.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top