Connect with us

PMI va face studiile tehnice pentru rețele de utilități de pe traseul centurii

Zona din care va „porni” varianta de trafic ușor a Iașului

Proiecte publice

PMI va face studiile tehnice pentru rețele de utilități de pe traseul centurii

Primăria va elabora studiile tehnice aferente rețelelor de utilități de pe amplasamentul șoselei de centură: continuarea variantei de trafic greu pe sectorul Selgros – DN28 și varianta de trafic ușor (zona rond Uricani – Iași cu legătură spre Dacia).

Durata elaborării studiilor tehnice și a studiului de fezabilitate pentru relocarea, protejarea sau mutarea rețelelor de utilități de pe amplasamente ce fac obiectul proiectului este de 4 luni”, se arată într-un proiect de hotărâre care va fi aprobat vineri, 31 ianuarie, în plenul Consiliului Local (CL).

Decizia Primăriei vine în contextul în care, anul trecut, primarul Mihai Chirica declara, într-o polemică politică cu fostul său coleg de partid de la PSD Maricel Popa (șef al Consiliului Județean) că nu este necesar alt angajament al municipalității în afara celui deja asumat în 2009, care făcea referire tot la rețelele de utilități. Anul trecut, Popa a acuzat că lipsa unei hotărâri în Consiliu pune în pericol licitația de lucrări care era lansată de Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Anexat la proiectul de hotărâre de mâine este un protocol de colaborare în Primărie și CNAIR al cărui scop constă în realizarea de către Primărie a studiilor tehnice și realizarea lucrărilor la utilități, iar, ulterior, predarea amplasamentelor la CNAIR.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top