Connect with us

Planul urbanistic al Aeroportului, pe punctul de a fi aprobat

Proiecte publice

Planul urbanistic al Aeroportului, pe punctul de a fi aprobat

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a avizat favorabil planul urbanistic zonal propus pentru zona Aeroportului Internațional Iași. Proiectul a făcut obiectul, la începutul anului, unei dezbateri publice. Planul a fost aprobat în forma propusă de regia autonomă.

În planul urbanistic sunt schițate tipurile de investiții care pot fi realizate la Aeroport și în zona limitrofă. PUZ-ul deschide drumul pentru investiții în clădiri de birouri, hoteluri și alte construcții care acum nu există în proximitatea aerogării. Zona aleasă pentru o astfel de dezvoltare este la liziera Pădurii Ciric. Pentru acces este propus un bulevard cu două benzi pe sens, așa cum APIX.ro a relatat recent.

Proiectul a fost realizat de ARTCA, firma fostului arhitect-șef al orașului Ionel Oancea. Planul datează din 2016, dar a fost revizuit în anul 2019. Suprafața studiată prin PUZ este de 42 ha. ARTCA propune două categorii de funcțiuni: una ține de activitatea aeroportuară propriu-zisă, iar cealaltă de realizarea unui pol urban de dezvoltare (cea de lângă pădure).

Mai multe detalii despre planul urbanistic puteți citi într-un articol recent publicat de către APIX.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top