Connect with us

Planul urbanistic al Aeroportului, pe punctul de a fi aprobat

Proiecte publice

Planul urbanistic al Aeroportului, pe punctul de a fi aprobat

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a avizat favorabil planul urbanistic zonal propus pentru zona Aeroportului Internațional Iași. Proiectul a făcut obiectul, la începutul anului, unei dezbateri publice. Planul a fost aprobat în forma propusă de regia autonomă.

În planul urbanistic sunt schițate tipurile de investiții care pot fi realizate la Aeroport și în zona limitrofă. PUZ-ul deschide drumul pentru investiții în clădiri de birouri, hoteluri și alte construcții care acum nu există în proximitatea aerogării. Zona aleasă pentru o astfel de dezvoltare este la liziera Pădurii Ciric. Pentru acces este propus un bulevard cu două benzi pe sens, așa cum APIX.ro a relatat recent.

Proiectul a fost realizat de ARTCA, firma fostului arhitect-șef al orașului Ionel Oancea. Planul datează din 2016, dar a fost revizuit în anul 2019. Suprafața studiată prin PUZ este de 42 ha. ARTCA propune două categorii de funcțiuni: una ține de activitatea aeroportuară propriu-zisă, iar cealaltă de realizarea unui pol urban de dezvoltare (cea de lângă pădure).

Mai multe detalii despre planul urbanistic puteți citi într-un articol recent publicat de către APIX.ro.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top