Connect with us

Noutăți despre A7 și A8: un studiu este gata, altul urmează să înceapă

Proiecte publice

Noutăți despre A7 și A8: un studiu este gata, altul urmează să înceapă

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă susține că, în această săptămână, va fi semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Ungheni – Iași – Tg Neamț din autostrada A8, după ce termenul inițial a fost amânat de mai multe ori. În același timp, Drulă a anunțat că studiul de fezabilitate pentru un sector din autostrada A7 este finalizat.

APIX.ro vă prezintă mai jos postarea lui Cătălin Drulă de pe pagina sa de Facebook. De remarcat că ministrul nu precizează nimic legat de stadiul studiului pe tronsonul Tg Neamț – Tg Mureș din autostrada A8.

Despre autostrada A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani:

  • Sunt gata studiul geotehnic și cel de fezabilitate pentru tronsonul Ploiești-Buzău din Autostrada Moldovei. După aprobarea lor azi de către CNAIR, în această săptămână va fi obținut și acordul de mediu pentru acest segment.Calendarul pe care l-am anunțat rămâne valabil: în mai, începem licitația pentru EXECUȚIA tronsonului, lung de 63 de km, care cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri și viaducte, 4 parcări securizate și 159 de hectare de perdele forestiere. Acesta este un proiect din ”noua generație” pregătită de CNAIR, unde toată partea de proiectare este pusă la punct înainte de lansarea licitației pentru execuție. Astfel, vom avea exproprierile făcute la zi, toate avizele, studiile geotehnice și acordurile necesare – astfel încât să putem începe lucrările în teren de îndată ce semnăm contractul de execuție.

Despre autostrada A8 Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

  • O piatră de hotar pentru Autostrada Unirii, sectorulul principal între Târgu Neamț – Iași – Ungheni: săptămâna aceasta se finalizează licitația și va fi desemnat câștigătorul pentru realizarea la cheie a etapei de proiectare pentru acest tronson. Sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani va fi tratat cu prioritate – aici sperăm la o finalizare mai rapidă a proiectării, astfel încât să poată fi dat în lucru pentru execuție anticipat. Îmi doresc să nu existe contestații și să putem semna contractul pentru proiectul tehnic al acestei investiții care este crucială nu doar pentru Moldova, ci și pentru întreaga țară.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top