Connect with us

Proiectantul metroului din Capitală caută să lucreze la Iași

Proiecte publice

Proiectantul metroului din Capitală caută să lucreze la Iași

Licitația de proiectare a lucrărilor pentru construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) a atras un interes semnificativ din partea firmelor din întreaga țară.

La procedură participă firme de proiectare importante din țară, iar printre acestea se numără și Metroul SA – proiectantul metroului din Capitală și a mai multor obiective de investiții de amploare. Metroul SA s-a asociat cu grupul UTI pentru a depune ofertă la licitația organizată de Consiliul Județean.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), ceilalți ofertanţi sunt asocierea Cubicon Invest (Baia Mare) – Mansart Corporate (Târgu Mureş), cu nu mai puţin de 8 firme subcontractante, compania Popp & Asociaţii (Bucureşti, alături de trei subcontractanţi), Expert Project Team (Iaşi, ofertant unic), PGA Markers (Timişoara, alături de 3 subcontractanţi şi un terţ susţinător), Studio SQM (Sibiu, ofertant unic), Aduro Impex (Bucureşti, cu 3 subcontractanţi) şi Bau Stark (Ilfov, cu 7 subcontractanţi un un terţ susţinător).

Valoarea estimată a contractului se ridică 3,3 milioane lei, fără TVA. Documentația ar urma să fie finalizată în termen de 4 luni de la semnarea contractului.

Termenul scurt pentru întocmirea documentației a fost stabilit în contextul în care intenția CJ este să obțină fonduri pentru construirea Institutului și în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru a putea obține finanțare în cadrul acestui program, documentația tehnică trebuie să fie finalizată, cu tot cu avizele necesare, cel târziu în aprilie 2022.

Noua unitatea spitalicească va fi construită în Miroslava, iar suprafața utilă a este propusă la aproape 70.000 mp, iar cea desfășurată la circa 90.000 mp. Totodată, amenajarea terenului (drumuri, alei, parcări, spații verzi, împrejmuiri și altele) se va face pe o suprafață de peste 31.000 mp. Unitatea ar urma să aibă un regim de înălțime cu până la 5 etaje.

Amplasamentul IRMC
Randare a proiectului

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top