Connect with us

Cum vor autoritățile să finanțeze construirea unui nou spital în Miroslava

Pe acest teren va fi ridicat noul IBCV

Proiecte publice

Cum vor autoritățile să finanțeze construirea unui nou spital în Miroslava

Consiliul Județean (CJ) se va asocia cu Primăria Miroslava în demersul de a construi unui nou spital, respectiv Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară. Intenția celor două autorități este de a accesa fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), plan post-pandemic de redresare a economiei finanțate cu fonduri europene și credite.

În acest sens, CJ și Miroslava vor semna un protocol de asociere și vor deveni aplicantul cererii de finanțare în cadrul PNRR. Acordul a primit deja undă verde de la Ministerul Sănătății.

„Construcția unui sediu nou, dedicat Institutului de Boli Cardiovasculare Iași se impune prin necesitatea deservirii populației cu afecțiuni cardiovasculare provenite dintr-un areal geografic vast, respectiv întreaga regiune a Moldovei – 5,5 milioane de locuitori”, se arată în proiectul de hotărâre aferent aprobării acordului de asociere care va fi dezbătut pe 25 noiembrie în plenul CJ.

Comuna Miroslava a pus la dispoziție un teren de 12 hectare, în centrul comunei, pentru construirea spitalului. Terenul are acces direct la șoseaua de centură a municipiului Iași și are, astfel, un acces facil pentru toți potențialii pacienți din zona de nord-est. Deocamdată, nu a fost făcută publică o valoare estimată a proiectului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top