Connect with us

O firmă din Vaslui va reabilita Colegiul „Mihai Eminescu”

Proiecte publice

O firmă din Vaslui va reabilita Colegiul „Mihai Eminescu”

Katar Conneg SRL a câștigat licitația pentru reabilitarea Colegiului Național „Mihai Eminescu”, conform unui anunț al Primăriei Iași: firma vasluiană va încasa 15,9 milioane lei pentru această lucrare. Celălalt competitor la procedură a avut o ofertă financiară mai mare.

Lucrările presupun modernizarea (reabilitarea termică și eficientizare energetică) a patru clădiri: Corp A, Corp C Internat, Corp D Laborator și Sala de sport. Fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRR, pe o linie de finanțare dedicată renovării clădirilor aflate în administrare publică („Valul Renovării”). Pe aceeastă axă de finanțare, Primăria derulează 14 proiecte pentru reabilitarea a 21 de clădiri în care funcționează unități de învățământ, cu o valoare totală de circa 130 milioane lei.

O altă lucrare la Colegiul „Mihai Eminescu” va viza extinderea Corpului A (în curtea interioară) prin ridicarea unei clădiri de 1.440 mp care va găzdui opt noi săli de clasă, spații tehnice și de depozitare. „Noul tronson va beneficia de cele mai bune soluții constructive pentru eficiență energetică, ceea ce va duce la reducerea cu 20% a costurilor de exploatare pentru energie și apă și reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 32%”, susține Primăria Iași.

Pentru această extindere au fost accesate fonduri tot în cadrul PNRR, dar pe o linie de finanțare dedicată construirii și dezvoltării de școli verzi. Proiectul are o valoare de 16 milioane lei, dar licitația încă nu fost încă lansată. Tot pe axa dedicată școlilor verzi, municipalitatea a mai accesat fonduri pentru lucrări la Colegiul „Garabet Ibrăileanu” și Liceul Teoretic „Miron Costin”. Cele două investiții au o valoare cumulată de peste 27 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top