Connect with us

Au început lucrările la centrul viticol al USV: 145 de tone de struguri vor putea fi procesate

Proiecte publice

Au început lucrările la centrul viticol al USV: 145 de tone de struguri vor putea fi procesate

Compania Prima Construct a început lucrările de amenajare a centrului de vinificație din Podgoria Copou, o investiție a Universității pentru Științele Vieții (USV) Iași, conform unui anunț publicat pe rețelele sociale de către constructor. Așa cum APIX.ro a relatat, contractul de lucrări a fost semnat la începutul lunii mai 2024.

„Proiectul are în vedere înființarea unui centru de vinificație modern în Podgoria Iași, centrul viticol Copou, pentru procesarea unei cantități de 145 tone struguri precum și înființarea unui depozit de legume-fructe cu capacitate de 150 tone”, au spus oficialii companiei.

Amplasamentul centrului viticol (foto: Facebook/Prima Construct)

Conform companiei, construcția este de tip hală metalică, cu regim de înalțime P+1E (parțial), cu suprafața desfășurată de 1400 mp, ce va avea funcțiuni mixte respectiv Linie de vinificație și Depozit de fructe.

Lucrările au o valoare de 18,3 milioane lei, conform contractului semnat de USV cu Prima Construct. În ultima perioadă, USV a lansat mai multe investiții, una dintre cele mai importante fiind construirea campusului universitar de la Ezăreni în parteneriat cu mai multe entități, valoarea proiectului fiind de circa 25 milioane euro. De asemenea, în fază de autorizare este un proiect pentru amenajarea unui centru de cercetare – o clădire cu 4 etaje, propusă pentru zona Aleii Mihail Sadoveanu, în zona Castelului de apă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top