Connect with us

Lucrări la centura Iașului: conexiuni cu drumuri din Miroslava

Proiecte publice

Lucrări la centura Iașului: conexiuni cu drumuri din Miroslava

Primăria Miroslava va investi circa un milion de euro pentru realizarea unei supralărgiri a bretelei de legături între varianta de trafic greu a Iașului și drumuri comunale, pentru un acces mai bun către obiective de interes de pe raza comunei.

Autoritatea locală a lansat deja o licitație în acest sens. Obiectul procedurii constă în amenajări de intersecții, reabilitarea a două drumuri de acces la centură, refacerea unor drumuri laterale, amenajarea de podețe și rigole, alături de amplasarea de indicatoare. În total, este vorba despre amenajări făcute pe un kilometru.

Intervențiile vor fi la km 8 al centurii – în zona terenului deținut de Universitatea pentru Științele Vieții (USV), unde instituția de învățământ superior va dezvolta un proiect de 125 mil. lei (Agritech). De altfel, USV a cedat către Miroslava circa 1,7 hectare pentru realizarea proiectului de infrastructură

În prezent, intersecția centurii cu cele două drumuri de acces nu este amenajată corespunzător. În context, amintim că USV coordonează consorțiul care va derula investiția PNRR de 125 milioane lei pentru construirea unui campus universitar în zona Ezăreni. DC28 face legătură și cu amplasamentul unde va fi implementată investiția.

Zona în care va fi implementat proiectul coordonat de USV

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top