Connect with us

Noul drum spre Aeroport, varianta CJ, va fi construit cu un cost de 3,1 milioane euro/km

Proiecte publice

Noul drum spre Aeroport, varianta CJ, va fi construit cu un cost de 3,1 milioane euro/km

Modernizarea unui drum cu o lungime de 6,8 km și construirea unui drum nou cu lungime de 3 km va determina costuri de peste 150 milioane lei. Este vorba despre amenajarea unei noi legături între oraș și Aeroportul Internațional Iași.

Despre oportunitatea unui nou drum spre Aeroport se discută de mai mult timp, iar, în ultimii 4 ani, demersurile făcute de autoritățile locale și județene au fost doar în direcția proiectării. Primăria Iași are în plan modernizarea str. Aeroportului, în timp ce Consiliul Județean (CJ) mizează pe o legătură dinspre Aroneanu spre aerogara ieșeană – termenul de execuție este de 38 de luni.

Costurile de peste 150 milioane lei (fără TVA) au fost estimate pentru drumul în varianta CJ: în total, sunt 9,9 km de drum. Proiectul cuprinde și asfaltarea a 37 de drumuri laterale de mici dimensiuni. Valoarea totală investiției, cu TVA și marja de buget (cheltuială care este făcută doar în cazul unor ajustări de preț), trece pragul de 200 milioane lei. În ce constă proiectul:

  • modernizarea DJ 282G (6,8 km) între limita Municipiului Iași – Aroneanu – Rediu Aldei. Acest drum își are originea în DN24, traversează mun. Iași și satul Aroneanu, cu un punct final în satul Rediu Aldei. Drumul aparține patrimoniului județului Iași și este administrat de Direcția județeană de drumuri. „În momentul de față, infrastructura este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deterioare. Degradarea sistemului rutier este influențată de traficul intens de mare tonaj”, se arată într-un raport al administrației județene. Lățimea actuală a drumului este cuprinsă între 6 și 6,9 m.
  • drum nou, în continuarea DJ 282G, cu o lungime de 2,6 km, care va face legătura cu Aeroportul Iași

Indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi aprobați în ședința CJ care se va desfășura pe 29 mai. La acest moment, nu este clară sursa de finanțare.

DJ 282G – propus spre modernizare
Legătura nouă spre Aeroport

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top