Connect with us

A fost semnat contractul pentru complexul universitar de la Ezăreni: o investiție PNRR de 25 mil. euro

Local

A fost semnat contractul pentru complexul universitar de la Ezăreni: o investiție PNRR de 25 mil. euro

Un consorțiu format din mai multe entități, în frunte cu Universitatea pentru Științele Vieții (USV) și TUIAȘI, a semnat un contract PNRR în valoare de peste 120 milioane lei pentru construirea unui complex universitar în zona Ezăreni pe un teren administrat de USV.

În aprilie 2023, APIX.ro a fost prima sursă media care a anunțat faptul că proiectul consorțiului a fost aprobat și urmează semnarea contractului de finanțare. USV deține peste 110 hectare în zona Ezăreni.

Acesta este terenul

„Proiectul presupune construcția la Ezăreni, pe terenul USV Iași, a unui complex integrat pentru îmbinarea activităților teoretice cu cele practice. Complexul va presupune realizarea unui spațiu care să asigure toate serviciile sociale necesare: cantină, cazare, sală de sport, cât și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, pentru a se putea desfășura practica la diverse niveluri”, se arată într-un comunicat al USV Iași.

Potrivit rectorului Gerard Jităreanu, proiectul răspunde unei mari provocări a mediului economic și anume crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior.

USV Iași și UTI Iași sunt cei mai mari formatori în domeniul ingineriei, respectiv ofertanți de muncă calificată în domeniul tehnic și sunt principalii creatori de abilități și competențe tehnice din Regiunea de Dezvoltare Nord – Est. Prin participarea universităților USV Iași și UTI Iași, se urmărește extinderea formării duale la nivel terțiar prin dezvoltarea de programe universitare de studiu, cu componente practice, derulate în cadrul unor companii”, a declarat rectorul USV Iași.

El a adăugat că legăturile universităților cu mediul economic și social vor deveni mai puternice prin investițiile în construcția campusului integrat pentru învățământul profesional și tehnic, prin accesul la o educație bazată pe inovare, creativitate și specializare inteligentă.

„Investițiile vor ajuta, de asemenea, firmele partenere și universitatea să își consolideze cadrele de formare profesională, precum și să ajute partenerii să își valorifice la maximum resursele. Viitorii lucrători, absolvenți sau persoane recalificate vor sprijini ecosistemele industriale regionale cu competențe aplicabile la tendințele în schimbare ale pieței muncii”, a conchis rectorul USV Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top