Connect with us

O nouă bulă imobiliară? Prețurile locuințelor cresc în toată Europa, în ciuda pandemiei

FOTO: ING_foto-ilustrare/Economedia.ro

Extern

O nouă bulă imobiliară? Prețurile locuințelor cresc în toată Europa, în ciuda pandemiei

Europa se confruntă cu o nouă amenințare ca urmare a pandemiei de coronavirus: o posibilp nouă bulă imobiliară. Deși specialiștii din piața imobiliară au presupus că prețurile locuințelor vor rămâne stabile sau chiar vor scădea în timpul pandemiei, acest lucru nu s-a întâmplat, scrie Politico, publicație citată de Economedia.ro.

De exemplu, înainte, în Stockholm, cu cât te îndepărtai de centrul orașului, cu atât casele deveneau mai ieftine. Dar acest lucru s-a schimbat. Săptămâna trecută, două proprietăți din anii 1930 din suburbia Södra Ängby, au fost listate pentru 1,4 milioane de euro fiecare. În Hässelby, la marginea nord-vestică a orașului, o casă cu vedere la lac a fost listată la 1,5 milioane de euro.

Prețurile medii ale proprietăților în Suedia au crescut cu 19% în ultimele 12 luni, potrivit unui raport recent. Scumpirea este mai accentuată pentru case decât pentru apartamente – 23 la sută față de 12 la sută. Situația din Suedia este ilustrativă pentru o tendință mai largă ce are loc în toată Europa, care i-a luat prin surprindere pe factorii de decizie politică.

Potrivit Ecomomedia.ro, când a început pandemia, observatorii pieței au presupus, în general, că prețurile locuințelor vor rămâne stabile în cel mai bun caz și ar putea chiar să scadă pe măsură ce încetinirea economică se înrăutățește. Dar asta nu s-a întâmplat.

În Olanda, prețurile au crescut cu 15% în ultimul an, în timp ce în Austria creșterea a fost de 12%. În Germania, prețurile au crescut cu 11%, iar în Marea Britanie, cu 10%.

Citește articolul integral pe Economedia.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Extern

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top