Connect with us

Unul dintre participanții concursului de arhitectură de la Iași proiectează o clădire cu o înălțime de 2 km

turnul jeddah arabia saudita
Turnul Jeddah (randare), de 1 km, aflat deja în construcție

Extern

Unul dintre participanții concursului de arhitectură de la Iași proiectează o clădire cu o înălțime de 2 km

Una dintre firmele care a participat la concursul internațional de arhitectură organizat de Iulius, anul trecut la Iași, proiectează o clădire cu o înălțime de 2 km în Riyadh, capitala Arabiei Saudite.

Susținut de Fondul de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite, Foster + Partners a primit contractul după ce a câștigat un concurs de design pentru proiect, conform unui raport de la The AJ, citat de Construction Week. Turnul încă fără nume va fi situat la nord de capitala regatului, lângă aeroportul său internațional. Dacă va fi finalizat, va fi cea mai înaltă clădire din lume și de peste două ori mai înaltă decât deținătorul actual al recordului.

Burj Khalifa din Dubai este în prezent cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri. La 600 de metri, Turnul Regal Abraj Al Bait din Mecca este în prezent cea mai înaltă clădire a regatului.

În prezent, în Arabia Saudită este, de asemenea, în proces de construcție un turn de 1.000 de metri înălțime, numit Turnul Jeddah (foto sus), care este proiectat de Adrian Smith + Gill Gordon Architecture. Proiectul a început în 2011, dar a fost pus în așteptare în 2013 și a fost reluat anul trecut.

Foster + Partners lucrează, de asemenea, la extinderea aeroportului din Riyadh, redenumit Aeroportul Internațional Regele Salman, precum și la alte două aeroporturi din regat și la un număr de proiecte legate de NEOM. A proiectat, de asemenea, patru stații de cale ferată în regat, care au fost deschise în 2019.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Extern

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top