Connect with us

VIDEO Egiptul anunţă un acord de 35 de miliarde de dolari pentru a dezvolta un întreg oraş

Extern

VIDEO Egiptul anunţă un acord de 35 de miliarde de dolari pentru a dezvolta un întreg oraş

Egiptul a convenit asupra unui acord de 35 de miliarde de dolari cu Emiratele Arabe Unite pentru a dezvolta oraşul Ras el-Hekma de pe coasta sa de nord-vest, a anunţat vineri premierul egiptean Mostafa Madbouly, după săptămâni de speculaţii, conform Middle East Eye, transmite News.ro, agenție citată de G4media.ro.

Madboulya declarat, într-o conferinţă de presă, la care au participat oficiali egipteni şi din emiratele Arabe Unite, că Egiptul va primi un avans de 15 miliarde de dolari în săptămâna viitoare şi alte 20 de miliarde de dolari în două luni.

Acordul este cea mai mare investiţie străină directă într-un proiect de dezvoltare urbană din istoria modernă a ţării, a spus premierul. Este un parteneriat între guvernul egiptean şi un consorţiu din EAU condus de ADQ, a spus el.

Ştirile despre vânzare au declanşat critici la adresa guvernului din partea celor care consideră că terenul este una dintre cele mai valoroase zone de coastă ale Egiptului şi că ar trebui dezvoltat de investitori locali.

Dar Madbouly a spus că statul egiptean va avea o cotă de 35 la sută din profiturile din acest proiect, deşi este o investiţie privată cu majoritatea acţiunilor deţinute de consorţiul din EAU.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Extern

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top