Connect with us

Observatorul Astronomic din Copou va fi refăcut/Contract de 5 mil. lei

Proiecte publice

Observatorul Astronomic din Copou va fi refăcut/Contract de 5 mil. lei

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru reabilitarea, consolidarea și refuncționalizarea Observatorului Astronomic din Copou. Contractul are o valoare estimată de 4,9 milioane lei, fără TVA.

Observatorul este o clădire de patrimoniu, înscrisă în lista monumentelor istorice.

„Observatorul Astronomic din Iași a fost edificat în anul 1913 pe un teren de formă aproximativ pătrată, aflat în vecinătatea nordică a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, fiind ocupat în prezent cu mai multe construcții avînd diferite destinaţii. Cea mai importantă dintre acestea este Observatorul Astronomic, în incintă mai aflându-se o fostă locuință din paiantă, transformată acum în depozit, două turele pe structură de zidărie în care au funcționat lunete depășite moral și fizic sau cele cu performanțe scăzute, precum și un depozit de materiale, pe structură metalică, acoperit cu tablă cutată”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.

Clărirea a funcţionat fără întrerupere ca spațiu de învăţământ universitar și locuință de serviciu până în anul 2013, când localul acesteia a fost abandonat din cauza degradării fizice și a lipsei unui sistem de încălzire eficient.

Construcţia, cu regim de înălţime parter, un etaj și cupolă, are structura de rezistenţă alcătuită din pereţi structurali din zidărie de cărămidă presată şi fundaţii continue sub ziduri din blocuri de piatră, şarpantă din lemn şi învelitoare din tablă.

Companiile interesate de licitație pot depune oferte cel târziu în ziua de 4 mai.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top