Local
[P] Nu poți face economie la democrație! Fraudarea grosolană a ideii de vot în România
Devine tot mai evident că s-a premeditat o fraudă de proporții la aceste alegeri. Indiferent pentru cine au fost exprimate voturile, ele trebuie să figureze pentru cine s-au dat, nu mutate din pix. Asta e Rusia lui Putin, nu este democrație.
La aceste alegeri comasate nu au fost organizate secții separate pentru europene și locale, din motive de „economie”. Când s-au introdus alegerile într-un singur tur la primărie, motivația a fost aceeași: „economie”. Rezultatul este o economie gravă la democrație.
Situațiile descoperite la Sectorul 1 și 2, unde mii și mii de voturi sunt pe nicăieri sau trecute din dreptul unui candidat în dreptul altuia, ca la alba-neagra, ascund, cel mai probabil, un fenomen generalizat la nivelul întregii țări.
Votul este suveran doar atunci când nu este furat. Nu mi-am imaginat că, după 34 de ani de exerciții electorale, vom asista la un asemenea dezastru. Suntem în a treia zi după alegeri și nu știm rezultatele finale, primăriile încă mai sunt disputate, iar în multe locuri se impune, în mod cert, o renumărare completă a voturilor.
Indiferent dacă au fost curse strânse sau nu, este necesară renumărarea în orice secție unde există suspiciuni.
Poziția mea este clară: fiecare vot denaturat prin proceduri birocratice trebuie repus în dreptul celui care l-a primit. Nu există nicio altă cale. Conducerile AEP sau Biroului Electoral Central trebuie să răspundă nu doar cu funcția, ci și penal, pentru faptul că au creat condițiile ideale pentru fraudarea alegerilor.
Facem campanii electorale, ne duelăm, apoi oamenii decid. Nu decide un pix scăpat aiurea, nu decide Toni Greblă, nu decide Ciolacu. Dacă ar fi așa, ne-am numi dictatură, nu o democrație europeană.
Dacă așa începe anul electoral 2024, cu fraude grosolane, la ce ne putem aștepta în continuare, când mizele vor crește și mai mult odată cu prezidențialele și parlamentarele? Se spune „nu pot ei fura cât putem noi vota”. De data asta, pare că monstruoasa coaliție și-a pus în minte să răstoarne zicala și să demonstreze că da, o putere abuzivă poate fura cât poate o lume întreagă vota.