Connect with us

[P] Vine nota de plată de la PSD și PNL: taxe mărite și reglementări fiscale abuzive

marius bodea

Local

[P] Vine nota de plată de la PSD și PNL: taxe mărite și reglementări fiscale abuzive

E foame mare de bani la nivelul bugetului, iar cât timp coaliția pare că se ceartă pe tema datei alegerilor prezidențiale, avem semnale clare că petrecerea e pe cale să se încheie. Dezmățul cheltuielilor publice din acest an a dus în gard atât de tare Bugetul de Stat, încât pesediștii și peneliștii se văd nevoiți să intervină urgent și să pună biruri suplimentare tot pe cei care, de regulă, se conformează voluntar la plata taxelor, adică mediul privat.

Toți profesioniștii contabili din România au rămas de-a dreptul stupefiați de două ordonanțe de urgență care au fost adoptate de Guvern fără nici o minimă consultare cu mediul de afaceri ori cu experții fiscali. De la 1 august, se introduce pe nepusă masă Sistemul RO e-TVA. Ca orice măsură adoptată peste noapte, ea lasă loc multor abuzuri ale statului, va conduce la costuri mai mari pentru companii (servicii contabile mai scumpe) și va lăsa la latitudinea Fiscului aplicarea de sancțiuni, inclusiv din cauza faptului că serverele nu îi funcționează.

O altă măsură, aplicarea RO e-Factura în relația B2C, adică extinsă și în cazul vânzărilor către persoane fizice, va oferi ANAF acces la fiecare cumpărătură pe care o realizează orice român. Specialiștii în GDPR afirmă că acest lucru încalcă grosolan inclusiv reglementările privind protecția datelor cu caracter personal la nivelul UE.

Dar avem semnale tot mai clare că Ciolacu se pregătește inclusiv să majoreze TVA-ul din această toamnă, pe lângă alte taxe. Pentru „liniștea” de la locale și europarlamentare, au cheltuit tot, s-au împrumutat fără noimă. Numai că am avut, între timp, cel mai dur avertisment al Comisiei Europene din ultima perioadă exact pe nivelul deficitului bugetar. Dezastrul nu mai poate fi ascuns sub preș. În curând, păstrând același ritm al îndatorării, Guvernul României efectiv nu va mai găsi bani în piață, deoarece nimeni nu ne va mai împrumuta. Acesta este semnalul final al stingerii petrecerii.

Despre PNRR și cererile noastre de plată, Guvernul nu mai spune nimic, deoarece Comisia Europeană nu ne mai deblochează sume de bani din cauză că nu facem reforme. În an electoral, jaloanele/reformele au fost puse pe butuci și amânate pentru după alegeri. O bătaie de joc sistemică, cu final cunoscut.

Iar finalul este falimentarea mediului local de afaceri, pus a mia oară să plătească oalele sparte ale PSD, de astă dată cu largul concurs al PNL. Vă asigur, veștile proaste vor continua să apară!

trucaj nicolae ciuca marcel ciolacu

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top