Connect with us

Mai multe străzi din Iași, scoase la licitație de lucrări: pe listă este și strada unde locuiește primarul

strada podisului
Strada Podișului, zona nemodernizată

Local

Mai multe străzi din Iași, scoase la licitație de lucrări: pe listă este și strada unde locuiește primarul

Primăria Iași a lansat două licitații pentru modernizarea mai multor străzi din diverse zone ale orașului, pe listă fiind și segmentul nemodernizat din str. Podișului, arteră de circulație pe care se află cartierul de vile „Platoul Însorit” unde locuiește primarul Mihai Chirica.

În cazul acestei străzi, în lungime de 1,5 km, se va interveni pe ultimii 510 m, respectiv în capătul vestic al legăturii rutiere, capăt care nu are continuitate – vila primarului se află pe sectorul de stradă deja modernizat, în apropiere de intersecția cu șos. Iași – Voinești.

„Pe tronsonul studiat, structura rutieră existentă este formată din balast, fără trotuare și elemente de scurgerea apelor”, se precizează în caietul de sarcini. Valoarea acestei lucrări a fost estimată la peste 2 milioane lei.

O altă procedură de licitație vizează un contract de lucrări cu o valoare de peste 21 milioane lei, fără TVA. În acest caz, este vorba despre străzi din următoarele zone: Bucium (străzile Fermei și Eugen Stătescu), Păcurari (str. Șipoțel și fundac Olari), Crucea Roșie (str. Mocanului), Copou (str. Ursulea), Bularga (str. Izlaz), Valea Adâncă (străzile Ștefan Dimitrescu, prof. Nicolae Bucur și Valea Adâncă), Tătărași (străzile Fântânilor și Spital Pașcanu), Centru (str. prof. Petru Cujbă).

Conform caietului de sarcini, pe lista ar putea să se înscrie și alte străzi cu indicatori tehnico-economici aprobați în Consiliul Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top