Connect with us

Investitorul de la complexul ERA va construi un drum nou care va lega șos. Păcurari de varianta Uricani – Cicoarei

drum nou era iasi

Proiecte publice

Investitorul de la complexul ERA va construi un drum nou care va lega șos. Păcurari de varianta Uricani – Cicoarei

Șoseaua Păcurari va fi legată de viitoarea variantă ocolitoare de trafic ușor a Iașului (Uricani – Cicoarei) prin intermediul unui proiect care va fi derulat de investitorul de la complexul ERA, Prime Kapital. În acest sens, compania care are în construcție „Mall of Moldova” va încheia un protocol cu Primăria Iași.

În primul rând, investitorul privat va face reabilitări la pasajul peste calea ferată și la drumul existent pe latura vestică a amplasamentului. Pe colțul vestic-sudic va fi făcută o girație care va asigura trecerea pe un drum nou care va face legătura cu Uricani – Cicoarei.

drum de legatura iasi
Drumul nou va avea o lungime de 840 metri, iar legătura cu varianta ocolitoare de trafic ușor a Iașului va fi realizată tot printr-o girație. În prezent, pentru VO (drumul Uricani – Cicoarei) nu există o sursă certă de finanțare, proiectul fiind la stadiul de studiu de fezabilitate

Protocolul care va fi semnat între cele două părți va fi aprobat vineri (28 iunie) de plenul Consiliului Local. În context, amintim că circulația rutieră între capăt Păcurari și rond ERA va fi reconfigurată, iar principala lucrare presupune amenajarea unei intersecții semaforizate, în zona fostului post de Poliție, care să permită locuitorilor din Valea Lupului să întoarcă spre Iași fără a mai intra în sensul giratoriu. Acest proiect este asumat tot de investitorul de la complexul ERA.

În ședința CL de vineri, va fi aprobat un protocol similar între Primăria Iași și Fiald Imobiliare SRL. De data aceasta este vorba despre reabilitarea unor drumuri din Copou (str. Neculai Popinceanu și parțial a str. Dealul Zorilor), căi de acces care asigură legătura între un teren al Fiald și aleea Sadoveanu. În zonă, Fiald va derula un proiect imobiliar care presupune amenajarea a 1.000 de apartamente, iar una dintre condițiile impuse de Primăria Iași a vizat ca, înainte de startul lucrărilor la complex, să fie amenajate drumuri.

schita amplasament fiald copou
Complexul Fiald din zona Sadoveanu

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top