Connect with us

FOTO Cum va arăta sala de sport a UMF din Copou

sala de sport umf iasi randare

Proiecte publice

FOTO Cum va arăta sala de sport a UMF din Copou

Proiectul privind construirea de către UMF a unei săli de sport în Sărărie va fi supus aprobării consilierilor locali la finalul acestei săptămâni, așa cum APIX.ro a anticipat luna trecută. Cu ocazia includerii proiectului pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local au fost făcute publice mai multe informații suplimentare, inclusiv randări ale obiectivului.

În context, amintim că UMF are la dispoziție o suprafață de circa 5.200 mp pe str. Sărărie 220, în spatele căminelor Universității. Sala de sport va avea un regim cu subsol, parter și 2 etaje.

schita amplasament sala de sport umf sararie iasi
Amplasamentul unde va fi construită sala de sport a UMF

„Accesul auto și cel pietonal pe amplasamentul studiat se vor realiza de pe strada Sărărie, o arteră cu câte o bandă pe sens, asfaltată, cu profil variabil între 11,5 m – 13,5 m și trotuare pe ambele părți ale carosabilului, existente și păstrate”, se arată în proiectul de plan urbanistic zonal.

sala de sport umf iasi randare
O randare inclusă în proiect

Potrivit bilanțului teritorial propus, sala de sport va avea o suprafață construită de aproape 2.600 mp, în timp ce circulațiile (pietonal și carosabil) vor ocupa 1.100 mp, iar spațiile verzi 1.500 mp.

„Zona mai largă în care se află amplasamentul este caracterizată prin diversitate, atât din punct de vedere volumetric, cât și funcțional. Astfel, spre strada Sărărie sunt amplasate două cămine studențești care formează un front compact, rectiliniu, iar în celelalte zone învecinate s-a păstrat un țesut urban dezvoltat liber, cu aspect sinuos și clădiri cu un regim mic de înălțime, cu un caracter predominant rezidențial”, se mai precizează în proiectul de PUZ.

sala de sport umf iasi randare
Randare a sălii de sport UMF

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top