Connect with us

Unde va fi amplasat primul pasaj subteran pietonal de pe Europeană

pasaj pietonal tg frumos

Proiecte publice

Unde va fi amplasat primul pasaj subteran pietonal de pe Europeană

Primul pasaj subteran pietonal pe drumul european va fi construit în Târgu Frumos: amplasamentul a fost stabilit, iar studiul de fezabilitate a intrat în procesul de avizare, scrie „Ziarul de Iași”. În cazul proiectului similar din Podu Iloaiei, amplasamentul este încă la fază de discuții, autoritatea locală având o variantă proprie pentru amenajarea obiectivului.

„Încă nu avem un deviz pentru lucrări, după ce vor fi obținute avizele vom avea și valoarea estimată pentru execuție”, a declarat ieri Ovidiu Laicu, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost încheiat în februarie 2024 cu firma Like Consulting, pentru o valoare de 280.000 lei (fără TVA).

pasaj pietonal tg frumos
Pasajul va fi amenajat înainte de sediul Primăriei, pe sensul de mers dinspre Iași spre Roman

O sumă identică a fost adjudecată de Like Consulting și în cazul pasajului subteran pietonal din Podu Iloaiei. În acest caz, amplasamentul era propus tot în zona Primăriei din localitate, dar, la cererea autorității locale, sunt analizate și alte variante.

Potrivit cerințelor din caietul de sarcini aferent licitației organizate de DRDP, pasajele pietonale vor avea lift pentru persoanele cu dizabilități, scară fixă și scară rulantă. Autoritățile au în plan și montarea unui sistem de supraveghere video, iar alimentarea cu energie electrică va fi făcută prin intermediul panourilor solare. Fondurile pentru construirea pasajului sunt asigurate prin PNRR.

Citește articolul în ZDI

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top