Connect with us

Peste 30 de firme sunt implicate în licitația pentru construirea unei noi clădiri în spatele sediului UMF

cantina umf
Randare a clădirii care va fi ridicată

Proiecte publice

Peste 30 de firme sunt implicate în licitația pentru construirea unei noi clădiri în spatele sediului UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) a primit patru oferte la licitația privind construirea unei clădiri în spatele sediului UMF din Piața Națiunii, imobil care să găzduiască o cantină și spații de recreere în cadrul unei „biblioteci virtuale”. Valoarea estimată a contractului se ridică la 10 milioane euro.

În procedură sunt implicate peste 30 de firme care au format patru asocieri conduse de Conest, Grup Construcții, Iasicon și Katar Conneg. În ultimii ani, aceste patru companii fac parte dintr-un grup restrâns de firme care domină piața construcțiilor în ceea ce privește contractele publice.

amplasament cantina umf
Amplasamentul noii clădiri – UMF și-a stabilit ca termen octombrie 2024 pentru finalizarea licitației

Potrivit documentației de atribuire a contractului, imobilul va avea 2 etaje: la parter va fi o sală de mase cu 132 de locuri, la etajul 1 vor fi 168 de locuri, iar, la etajul 2, vor fi spații de recreere și lectură în bibliotecă virtuală (142 de locuri), alături de spații tehnice. Funcțiunile propuse pe amplasament vor avea circuit închis și vor fi utilizate numai de studenții și de cadrele didactice de la UMF.

„Clădirea va fi orientată cu latura lungă pe direcția NV-SE și va prelua direcțiile și conturul terenului pe care va fi amplasată, având, la rândul ei, o formă trapezoidală, cu laturile lungi paralele cu strada Dr. Iacob Cihac, către N-E și cu clădirea Universității către S-V”, se arată în proiectul tehnic. Noua construcție va fi la doar 16 metri de corpul principal al UMF.

schita cantina umf
Planșa urbanistică

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top