Connect with us

FOTO Cum vor arăta căminele UAIC din zona Pieței Nicolina

randare camine uaic iasi

Proiecte publice

FOTO Cum vor arăta căminele UAIC din zona Pieței Nicolina

Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent amenajării unor spații de cazare pentru studenții și cadrelor didactice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a ajuns în etapa de consultare publică: pe 27 iunie va avea loc o dezbatere la Primărie. Cu această ocazie, au devenit publice noi detalii ale proiectului, inclusiv din punct de vedere al modului în care arhitecții au gândit noul imobil.

În prezent, UAIC are pe terenul din proximitatea Pieței Nicolina un imobil cu două tronsoane, fiecare cu câteva 4 etaje. Noul proiect presupune un regim de înălțime cu 4 etaje pentru un tronson și unul cu 8 etaje pentru celălalt. „Beneficiarul va avea posibilitatea de a realiza un imobil complet nou, prin demolarea celui existent sau să consolideze, reabiliteze și supraînalțe pe cel existent”, se precizează în proiectul urbanistic.

schita teren uaic piata nicolina
Amplasamentul investiției

„Funcțiunea va fi pentru cazare sub formă de locuințe de serviciu pentru cadre didactice, cămin studențesc sau aparthotel și dotări complementare asociate cu funcțiunea de cazare: birouri administrative și pază, spații de lectură și relaxare, spații tehnice, parcări, spații loisir, construcții aferente echipării tehnico-edilitare necesare spațiilor de cazare, amenajări aferente funcțiunii de cazare – căi de acces carosabile și pietonale, parcaje, spații plantate, mobilier urban”, se arată în documentația urbanistică.

randare camine uaic iasi
O randare a proiectului

Noul imobil va ocupa circa 850 mp din suprafața totală de 2.100 mp pe care o deține UAIC, cu 22% mai mult față de clădirea existentă.

randare camine uaic iasi

UAIC va putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire după ce proiectul va fi aprobat în plenul Consiliului Local. Universitatea a obținut primul aviz favorabil de la Primărie la finalul anului 2023, respectiv pe cel de oportunitate.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top