Connect with us

Investiție de aproape 30 milioane euro pentru modernizarea centralei din Tudor

cet tudor

Proiecte publice

Investiție de aproape 30 milioane euro pentru modernizarea centralei din Tudor

Primăria Iași a depus proiectul pentru achiziția de motoare termice care vor fi montate la Centrala Electrică de Termoficare (CET) din Tudor Vladimirescu, pe o linie de finanțare a Ministerului Energiei, în cadrul unui apel necompetitiv.

Devizul de lucrări arată o valoare totală a proiectului de peste 190 milioane lei, dar TVA (31 mil. lei) este deductibilă, iar marja de implementare (constituită pentru a acoperi eventuale diferențe de cost dacă cresc iar prețurile în construcții) trece pragul de 30 milioane lei. Astfel, valoarea reală a investiției este în jurul sumei de 130 milioane lei, cu o contribuție de 17 milioane lei din partea Primăriei.

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Fondului de modernizare, un program derulat de Ministerul Energiei. Primăria are șanse reale să atragă banii: fondurile sunt alocate pe principiul „primul venit, primul servit” – municipalitatea a depus proiectul la 20 minute de la deschiderea apelului, iar proiectul este deja în evaluare tehnică și financiară.

La CET Tudor vor fi montate șase motoare termice pentru creearea de energie termică și electrică în cogenerare, prin utilizarea gazului natural în amestec cu surse regenerabile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top