Connect with us

Primăria concesionează sistemul de termoficare: licitația, pe punctul de a fi lansată

cet tudor

Local

Primăria concesionează sistemul de termoficare: licitația, pe punctul de a fi lansată

Primăria va concesiona sistemul de termoficare pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 8 ani, dar numai în anumite condiții financiare pentru trebuie să îndeplinească operatorul privat. Conform informațiilor APIX.ro, există companii interesate de sistem, existând discuții cu firme din Israel sau SUA.

Documentația de licitație va fi aprobată vineri, 26 aprilie, de către plenul Consiliului Local (CL), respectiv: regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică, caietele de sarcini, instrucțiunile pentru ofertanți pentru participarea la procedura de atribuire a contractului de delegare și contractul de delegare. După aprobarea documentelor în plen, Primăria va putea lansa licitația.

„Se aprobă durata contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică – producție, transport, distribuție și furnizare în Municipiul Iași pentru o perioadă de 10 contractuali, cu posibilitatea de prelungire pe o perioadă de până la maxim 5 ani în situația în care Delegatul preia parțial sau total sumele aferente contribuției Delegatarului la realizarea investițiilor. În situația în care contribuția Delegatului la Investițiile Delegatarului depășesc valoarea estimată inițial, durata delegării poate fi prelungită cu mai mult de 5 ani, dar fără a depăși 8 ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Investițiile preconizate pentru perioada concesiunii se ridică la aproape 85 milioane euro, respectiv: fonduri europene (70,5 mil. euro), Primăria Iași (6,7 mil. euro) și operator privat (6,45 mil. euro).

Cele mai importante investiții care sunt prevăzute pentru perioada concesiuni constau în realizarea unei central Geo DH 10 MW la CET 2 la pachet cu un parc fotovoltaic (20,1 mil. euro), instalarea de motoare termice la CET 1 Tudor Vladimirescu (20 mil. euro), modernizarea de rețele de termoficare (în derulare – 15,1 mil. euro) și un nou proiect de reabilitare a rețelelor (14,1 mil. euro).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top